Johtokunnan puheenjohtaja tiedottaa, joulukuu 2019
10.12.2019 8:54 Info / KoG Pääsivu

Johtokunnan puheenjohtaja tiedottaa, joulukuu, 8/2019

Marraskuun loppupuolella pidettiin liittokokouspäivät Kirkkonummen Långvikissä. Päiville osallistui 215 Suomen golfyhteisön jäsentä; selvästi enemmän kuin edellisinä vuosina. Päivien päätteeksi pidettiin liittokokous, jossa hyväksyttiin liiton vuoden 2020 taloussuunnitelma ja tehtiin hallitusvalinnat. Alueemme edustajana jatkaa edelleen Jussi Jokinen Ähtärin Golfista.

Liittokokouksessa Aarni Nordqvist ansiokkaasti esitteli Pelaaja ensin -kyselyn koko Suomen tulosten kehitystä. Omassa vuosikokouksessamme aiemmin marraskuussa toin esiin seuramme laskeneet lähettiläspisteet Pelaaja ensin -kyselyssä. Olemme ajautuneet keskiarvon huonommalle puolelle sekä omien pelaajien, että vieraspelaajien vastausten perusteella. Kävin tilastoja tarkemmin läpi ja tässä keskeisimmät päätelmät:

  • kentän kunto ja klubitalo edelleen keskiarvon paremmalla puolella sekä omien että vieraspelaajien mielestä
  • ravintolan, sosiaalisen ympäristön ja tiedottaminen/johto arvosanat laskeneet edellisestä vuodesta ja ajautuneet keskiarvon heikommalle puolelle

Lopputulokset on käyty läpi liiton edustajien kanssa ja korjaavat toimenpiteet on huomioitu seuramme vuoden 2020 toimintasuunnitelmassa. Tiivistäen keskeisimmät toimenpiteet ovat: viestinnän parantaminen, kilpailutoiminnan tason kohottaminen ja ravintolan toimivuuden parantaminen.

Toisen mielenkiintoisen esitelmän kenttien peruskorjauksesta piti yli 40 kenttää suunnitellut Lassi-Pekka Tillander. Oli mielenkiintoista kuulla hänen näkemyksensä suunnasta, johon kenttiä hänen mielestään pitää viedä. Tässä karkea tiivistys:

  • 9-reikäisen pelaamisen määrä tulee lisääntymään. Huomioitava mihin 9. väylä päättyy
  • kierros ei saa kestää 3 tuntia pitempää
  • pelaajan pitää pystyä hahmottamaan väylä lyöntipaikalta. Bunkkerien on erotuttava. Ei blindshotteja.
  • väylien leikkausten on oltava pelaajaystävällisiä
  • ei ole järkevää rakentaa tavallisille pelaajille yli 4500 metrin kenttiä. Valkoisilta pelattuna kentästä saa riittävän haastavan

Hyvältä kuulosti. Päivien aikana kuultiin monia muitakin mielenkiintoisia luentoja, joiden antia voidaan hyödyntää jatkossa.

Mutta nyt ollaan jo joulukuussa ja aikaisen maksajan etujen eräpäivä lähenee. Käyttäkää hyväksenne. Jäsenkunnalta maksu-uudistuksesta on saatu hyvää palautetta.

Hyvää ja rauhallista Joulua koko jäsenkunnalle

Krister Höglund, puheenjohtaja


   
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance