TynnyriGolftarina 2018-2019
3.4.2019 15:21 Info / Toimikunnat

TynnyriGOLF Kokkolan Golfissa kausi 2018-2019.

Tarina alkaa siitä, kun syksyllä 2018 vierailin arvostetun kenttämestarimme luona. Aikamme juteltuamme kysyin Korkkarilta että milloin hän lähtee kaukomaille loman viettoon? Vastauksena oli, että tänä talvena lomat pidetään kotimaassa. Ajatus heräsi heti, kopioidaan Lahden Golfin PölkkyGolf Kokkolan Golfin rangelle.

Siinä pähkäilimme tynnyreiden sijoittelua, lay-outtia ja muita käytännön asioita. Lopulta lupa heltisi tekemään TynnyriGolf-rata range alueelle, ei muuta kuin lay-outin kimppuun, hätäinen ensimmäinen versio tuli bumerangina takaisin, risteävien väylien takia. Uusi lay-out meni läpi ja puhuin Markku ”Akku” Matveisen mukaan kehittämään ja rakentamaan TynnyriGolf-rataa.

Ehdimme jo pelailla kahdestaan muutamia kertoja, kun sana levisi mahdollisuudesta pelata rangella kauden loputtua. Hyvin nopeasti meitä oli kymmenkunta innokasta.

15.12.2018 pidettiin ensimmäinen Kokkolan Golfin jäsenille avoin tutustumistilaisuus TynnyriGofissa, sponsoriksi lupautui Rami Appelgren Kokkolan K-Supermarketista. Paikalle tuli kolmisenkymmentä TynnyriGolfista ja makkarasta kiinnostunutta. Innokkaita oli kuitenkin sen verran että päätimme jatkaa touhujamme sekä organisoida kilpailuja.

Mukana oli jo Topi Lassila, Jouni Räinä ja Eero Mäenpää innokkaina puuhamiehinä, pojat ehdottivat lyöntilavojen tekemistä ja niiden pressuttamista, näin voisimme pelata läpi koko talven. Ahkerat pojat tekivät lyöntilavat, hankkivat käännettävät pressut ja pelaaminen parani huomattavasti.

Kunnes saimme ensimmäiset isot lumisateet rangelle, siinä kolailtiin, harjattiin ja mietittiin kuinka voisimme pelata läpi talven lumikinoksissa…. Yhteisen pähkäilyn tuloksena oli ”Anssi Kela”, ja jälleen ahkerat/innokkaat talvigolfin harrastajat alkoivat puuhailemaan, tällä kertaa ahkerina oli Topi ja Jouni sekä Kokkolan Vesilaitos, jossa pojat pääsivät rakentamaan ”Anssin” valmiiksi.

”Anssista” tuli loistava apuväline ”valkioiden” ja väylien tekemiseen, kunnes lunta tulikin reippaammin…

Talkoiden tekeminen perustuu oikeiden ihmisten tuntemiseen ja Topilla oli hyvät yhteydet Kokkolan kaupungin laduntekijöihin. Saimme ”latukissan” vierailemaan rangella. Näin pelit pääsivät jatkumaan läpi talven, ”latukissa” vieraili kaikkiaan 4 kertaa talven aikana, kiitos Kokkolan kaupunki.

TynnyriGolf toimii itsepalvelu periaatteella ja näitä itsepalvelupäiviä kertyi meille TynnyriGolfilaisille ihan riittävästi, käytännössä aina kun lunta oli tullut niin rata täytyi ”Anssittaa”, kiitos ahkerille kelaajille.

Tapahtumia ja kilpailuja järjestettiin kelien mukaan, ensimmäinen TynnyriGolf TOUR osakilpailu pidettiin 6.1.2019, osakilpailut pelattiin sunnuntaisin ja niitä kertyi yhteensä 13 kilpailua, Masin lainaama Vianor-grilli oli kuumana kaikissa kilpailuissa ja tapahtumissa.

28.2.2019 pidettiin kaikille avoin TynnyriGolf-tapahtuma, mukaan saatiin mukaan myös GolfPro Antti Linna. Antin sanoja lainatakseni ”tänään sain enemmän uusia kurssilaisia kuin mistään kesän tapahtumasta”. Kauimmainen uusi kurssilainen oli lähtöisin Keniasta, sana kiirii kaukomaille ja pelilliset selfiet lähtivät kierroksen aikana maailmalle. Paikalla kävi noin viitisenkymmentä ihmettelijää makkaraa syömässä ja mehua juomassa. Kiitokset Pål Friisille joka järjesti Fennian makkarat ja mehut.

Muita kilpailuja oli ValopalloScramble 2.3.2019 jossa oli mukana 14 ”pimeää” pelaajaa, kilpailu pelattiin tuulisessa pimeydessä ja hyvässä hengessä, sauna tuli kilpailun jälkeen tarpeeseen. MaalisGolf pelattiin 16.3.2019, jossa ratkottiin tarkalla slopella voittajat.

Kokkolan Golf sai hyvää julkisuutta, kun media kiinnostui kokkolalaisista talvigolfin pelaajista, Kokkola-Lehti julkaisi 6.2.2019 artikkelin ”Golfia paukkupakkasessa. Keskipohjanmaa-lehti julkaisi etusivun jutun 1.3.2019 otsikolla ”Golfpallo lentää talvellakin”. Harvoin saadaan ilmaista ja positiivista näkyvyyttä näin paljon.

Lehtijutut aiheuttivat positiivisen käyttöasteen TynnyriGolf-radalla, kentällä vieraili useampaan kertaan koululaisryhmiä pelaamassa, itse pääsin toteamaan yli 20 oppilaan innokasta lyömistä radalla. Tervetuloa ensi kaudella uudestaan.

TynnyriGolf veti myös muutamia naisia pelaamaan, hyvä jatkakaa samaa rataa, golf tarvitsee teitä. Lisäksi kentällä on käynyt vieraspelaajia pelaamassa ja kilpailemassa. Toivottavasti saamme jatkaa ensikaudella uusien tynnyreiden parissa, uudella lay-outilla ja uusien pelaajien kanssa.

Golfissa on aina haasteita kelien suhteen ja nyt on uudet lämpötila skaalat golfin pelaamiseen… +34C-asteesta -26C-asteeseen.

Hyvää Golf-kesää toivottaen.

Aarni

Kiitokset myös TynnyriGolf WhatsUp-ryhmä:

Eero, Harri, Henrik, Jaakko, Mauno, Pertti, Petri, Topi, Markus, Thomas, Mika, Arimo ja spesiaalit kiitokset Markulle.


   
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance