Mikä on Green Card ?
4.4.2013 14:48 Uutiset / Kurssit ja opetus

Green CardYksi merkittävä askel golfin harrastamisen alussa on Green Card - golfpelin ajokortti. Sen tavoitteena on varmistaa, että pelaajalla on riittävät tiedolliset ja taidolliset valmiudet pelata golfia sujuvasti ja turvallisesti kanssapelaajia vaarantamatta. Koska golfkenttä on yhteisessä käytössä, on kaikkien etu, että jokainen tuntee yhteiset pelisäännöt ja suorittaa Green Cardin. Green Card -suoritus sisältää kolme osa-aluetta, säännöt, etiketti eli golfkäytös ja pelitaito. Ne testataan kirjallisella sääntökokeella sekä golfkentällä pelattavalla pelikokeella. Suoritettuaan Green Cardin ja liityttyään golfseuraan pelaaja saa ensimmäisen tasoituksensa, joka on 54.

Mitä Green Card suorituksessa tapahtuu?
Ensimmäinen osa Green Card suoritusta on kirjallinen sääntö- ja etikettikoe. Siinä on yksinkertaisia kysymyksiä liittyen golfin sääntöihin ja etikettiin. Sen tarkoituksena on, että opit käyttämään sääntökirjaa. Virallisen sääntökirjan (Golfin Säännöt) lisäksi on olemassa Pieni Sääntö- ja Etikettiopas, josta löytyy kaikki aloittelijan tarvitsema tieto säännöistä ja etiketistä. Sääntökokeen vastaukset käydään läpi ennen pelikoetta suorituksen vastaanottajan kanssa.
Merkittävin osa Green Card -suoritusta on kentällä tehtävä pelitaitokoe. Siinä pelataan suorituspaikasta riippuen yleensä 3-9 reikää. Kentällä varmistetaan, että pelaaja hallitsee käytännössä tärkeimmät sääntö- ja etikettiasiat ja että pelaajan pelitaidot riittävät sujuvaan pelaamiseen. Jos hallitsee pienen sääntö- ja etikettioppaan asiat ja pystyy sujuvasti pelaamaan kenttää tavoiteajassa, selviytyy pelikokeesta varmasti kunnialla.
Pelikokeen hyväksyy suorituksen valvoja. Hän on jokaisen Suomen Golfliiton jäsenseuran nimeämä henkilö. Näiltä henkilöiltä tai alkeisopetuksen antajilta voi ja kannattaa kysyä lisätietoja Green Card -suorituksesta.

Mitä tarvitsee osata?
Osaamisvaatimukset Green Card suorituksessa saattavat tapauskohtaisesti hieman vaihdella. Joka tapauksessa seuraavat asiat kannattaa osata sääntöjen ja etiketin osalta:

Etiketti: FORE, lyöntijärjestys, sijoittuminen omassa tai muiden lyöntitilanteessa, lyöntiin valmistautuminen, varusteiden sijoittaminen ja kentällä liikkuminen, lyöntijälkien korjaaminen, käyttäytyminen viheriöllä, pallon merkkaaminen.

Säännöt: pallo ulkona, varapallo/kadonnut pallo, vesiesteet, pelaamaton paikka.
Pelitaidon osalta riittää, että saat pallon säännöllisesti ilmaan ja osaat golfin peruslyönnit. Tuloksella ei sinänsä ole väliä kunhan pystyy pelaamaan tavoitevauhtia. Kuten liikenteessä, myös golfissa kukaan ei toivo ruuhkia. Golf on haastava laji, mutta yleensä yhden tai kahden viikon tehokkaalla ja ohjatulla harjoittelulla pääsee hyvin vauhtiin.

Katso aloittelijan säännöistä ja aloittelijan etiketistä apua sääntö- ja etikettiasioiden oppimiseen.

Lisäinfoa myös golfliiton sivuilta: https://golf.fi/aloita-golf/green-card/


   
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance