Kilpailublogi toukokuu-kesäkuu 2018


KOKKOLAN GOLFIN JUHANNUSSCRAMBLE 23.6.2018

Ihan jusseina lyötiin palloa!

Kun juhannusaikaan asettaa tyynynsä alle ennen nukkumaan menoa seitsemän erilaista mailaa, jotka on poimittu seitsemältä eri valmistajalta, tervehtivät sinua birdiet poikasineen.

Juhannustaikaan luottaen, vaikka taivas oli auennut monin pisaroin, kerääntyi golfaava juhannuskansa hakemaan tunnelmaa kiiltävältä harkkaputtigriiniltä.

27 paria lähti kilvoittelemaan kohti kunniaa tai varsinkin mainetta. Taitoja haastava keli enteili matalaslouppisten suvun pärjäävän…


Pete ja Hessu ohjeistivat kisaväen matkaan: merkitään, dropataan tai asetetaan… joo, joo.

Tässä vaiheessa kaikki olivat voittajia, ihan jussien jusseja!


Eero lyö palloa mallikkaasti ja niinpä hän parinsa Johanin kanssa pokkaa Juhannusscramblen ykkössijan. Salmelan Karilla svengaa kuten aina!

#

Pelaaja

Seura

OUT

IN

TOT

Slope

Tulos

1

Aspegrén Johan

Mäenpää Eero

KoG

KoG

34

33

67

4

63

2

Huttula Samuli

Yli-Hallila Olli

KoG

KoG

34

33

67

2

65

3

Hedman Tom

Hedman Vuokko

KoG

KoG

39

38

77

12

65

Samulin tarkkuus ja Ollin pommit riittivät kakkossijaan.


Hedmanin tyylikäs pariskunta varmaan lupauksensa mukaan jatkoi mallikasta peliään vielä golfin jälkeenkin. Sellaisen käsityksen sain. Oli ilo pelata ja jakaa jussitunnelma heidän kanssaan. Kiitos myös sinulle Karra, kun sen seitsemän väylää meitä kannattelit, sillä ne yhdeksältä väylältä keräämäni yhdeksän palloa eivät tuoneetkaan kunniaa.

- akku -

Kokkola-lehti 120- vuotta juhlakilpailu 17.6.2018

Kokkola-lehti 120- vuotta juhlakilpailu pelattiin sunnuntaina 17.6.2018

Olipa liki helteinen kisapäivä tuon maineikkaan lehden kunniaksi! Sitä odottaa Kokkola-lehteä ja sitä odotti tätä tapahtumaa, jossa oli rutkasti pisteitä tarjolla. Niitä janosivat sekä miehet että naiset. On siis tiedonjanoa ja bogeypistejanoa?


Sponsorimme Kokkola-lehti ja toimiston Janne


Kisakansa siirtyi väylille kautta valon ja varjojen ja kohta sinkoilivat niin toiveet kuin pallot. Tuon pienen valkoisen pallon soisi kaartuvan griiniosumaksi ja tai tiiauspaikalta lähtevän edes kohtuullisesti, mutta joskus varjojen maa koukkaa.


Mauno, Sirpa, Eero, Jussi ja Jouko väylän 15 lähtötohinoissa. Eero kaivaa takataskustaan upeaa avausta ja sellaisen hän myös tinttasi!Korkkari leipoo väylällä 11, Maj-Britt astelee määrätietoisesti griinille, Eero on jo lähestymisensä tehnyt ja Ulla kaartaa kahdella renkaalla valmiina naulaamaan putin kuppiin.

Päivä oli ups and downs, mutta sitähän golf hienoimmillaan on: hupaisaa tunnelmointia ; ) tai kuten Joen Pertsa klubiterassilla totesi: ”Kyllä nyt on kaikki keinot käytetty!” Kun siinä sitten tuli pähkäiltyä omia putteja, jotka saivat pariin otteeseen omat pelikaverit puolestani liki rukoilemaan, että onnistuis nyt tuo… tuli mieleen Alex.

Alex ei ollut golfari, Alex oli papukaija, jolla oli hämmästyttävän suuri sanavarasto. ”Ole kunnolla. Nähdään huomenna. Rakastan sinua.” Nuo olivat Alexin viimeiset sanat läheisimmälle ystävälleen Tohtori Irene Pepperbergille. Haluaisin joskus pelipäivän jälkeen peitellä putterini käyttäen noita sanoja. Vielä sekin päivä tulee.


Jussi, Eero ja Ulla palkintojenjaossa: ”Toni Paloaho, pisin draivi väylällä 2!”


Topi, Lenni, Kari, Marjo ja Maj-Britt


3,85 m lipusta väylällä 12… Tuija Kainu!

TULOKSIA

Pelaaja

Seura

Slope

Out

In

Tulos

CBA +/-

EGA

1

Liimatta Lenni

KoG

10

17

21

38

-0.4

Kyllä

2

Lassila Topi

KoG

20

18

17

35

0.0

Kyllä

3

Salmela Kari

KoG

21

19

16

35

0.0

Kyllä

#

Pelaaja

Seura

Slope

Out

In

Tulos

CBA +/-

EGA

1

Björndahl Maj-Britt

KoG

30

21

16

37

-0.4

Kyllä

2

Nurmela Marjo

KoG

9

16

17

33

0.1

Kyllä

3

Schauman Teresia

KoG

16

16

16

32

0.1

Kyllä

- akku -

--------------------------------------------------

Kisablogi, Op Open Kokkolan Golfissa 10.6.2018

Huimia tuloksia.

Oli hienoa katsoa iloisia golffaajia tuomarin roolissa Op Openissa. Tulostaso karkasi loistavaksi, ainakin voittajien osalta, hienosti pelattu.

Tulin kentälle jo aamulla klo 6.40 ja vettä sateli hiljalleen, liekö sade raikastanut ilmaa huimiin tuloksiin. Tarkistin kentän ja näin että kenttämestari oli omassa roolissaan leikkaamassa griinejä, taisi Korkkari tarkoituksella viritellä griinejä haastaviksi.

Griinit olivat aivan loistavassa kunnossa ja sai kilpailuun osallistujilta kiitosta, tosin joillekin taisi tulla kolmen putin griinejä hieman liikaa tai jopa neljän.

Parhaasta scratch-tuloksesta vastasi Petri Kaustinen, tulos loistava 71 lyöntiä, hyvää treeniä mestaruuskisoihin. Tasoituksellisen lyöntipelin voitti kolmen lyönnin marginaalilla Harri Välikangas, netto 66 lyöntiä, EI PAHA sanoisi Jorma Uotinen. Pistebogey sarjaa hallitsi Kimmo Björkqvist 40 pisteen tuloksella ja onnistuminen kilpailussa näkyi Kimmon kasvoilla, yhtä hymyä vain.

SCR 1. Petri Kaustinen 71 lyöntiä. SCR 2. Sami Leiviskä 74 lyöntiä. SCR 3. Sofia Höglund 75 lyöntiä.

LPHCP 1. Harri Välikangas 66 lyöntiä. LPHCP 2. Petri Kaustinen 69 lyöntiä. LPHCP 3. Sami Leiviskä 69 lyöntiä.

PB 1. Kimmo Björkqvist 40 pistettä. PB 2. Heikki Kujala 38 pistettä. PB 3. Mauri Koski 36 pistettä.

Arpajaisissa onni suosi Samu-Pekka Hongistoa.

Viransijaisena allekirjoittaneelta jäi haastattelut tekemättä, mutta Scratch voittajalta sain viestin: ”Race was diffucult and the rok was up to timos arse”

Sponsorimme Jokilaaksojen OP:n edustajana paikalla oli toimitusjohtaja Mika Heikkilä. Huomasin keskusteluissamme, että hän taitaa olla golffari joka osasi antaa asiantuntevaa palautetta kenttäkierroksellamme. Suuret kiitokset OP:lle ja OPKK:lle vaikkakin lainat jäivät jakamatta ja asunnot saamatta oli palkinnot kuitenkin hulppeat.

Tuomari Aarni ”Are” Tervonen

Klo 6.40 aamu oli pilvinen mutta hieno.


Peppe ja Petri löivät väylällä 18 noin metrin päähän lipusta, molemmille kirjattiin vain PAR tulos.


Seppälän Juhanin loistava n. 10 metrin birdieputti upposi väylällä 5. Sofia ja Jompe ihailivat vierestä.


Taisi olla Samilta ainut onnistunut avaus koko päivänä, Eero ja Kari kannustivat myös hyvillä lyönneillä.


Onnellisia palkittuja (Kimmo, Harri, Antti, Heikki ja Peppe) ja kisasponsorimme OP:n Mika Heikkilä sekä seuramme toimistopäällikkö Janne Vähäkangas.


Hymy herkässä arpajaisvoitosta, nyt kelpaa Samun ruokailla Drop Placessa.

----------------------------------------------------------------------------------

Kokkola-Oulu Kaupunkiottelu 1/2 9.6.2018

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty kaupunkiottelu pelattiin Kokkolassa lauantaina 9.6. Kilpailu keräsi 130 pelaajaa sekä Kokkolasta, että Oulusta. Ensimmäisen osakilpailun voittoon selvisi Kokkolan Golf. Toinen osakilpailu pelataan 11.8. Oulussa.

Yhteistulokset
OULUKOKKOLA
Naiset Foursome, Scr23Naiset Foursome, Scr26
Naiset Foursome, Hcp0Naiset Foursome, Hcp40
Naiset henkilökohtainen, Scr79Naiset henkilökohtainen, Scr96
Naiset henkilökohtainen, Hcp66Naiset henkilökohtainen, Hcp158
Miehet Foursome, Scr72Miehet Foursome, Scr73
Miehet Foursome, Hcp82Miehet Foursome, Hcp82
Miehet henkilökohtainen, Scr404Miehet henkilökohtainen, Scr386
Miehet henkilökohtainen, Hcp325Miehet henkilökohtainen, Hcp336
YHTEENSÄ1052YHTEENSÄ1197

---------------------------------------------------------------------------------------

Senioreiden 5-seuran tour 1/5 Nivalassa 5.6.2018

Kokkolan seniorit voittoon ”nopeasti kasvavien kuusien Nivalassa”

30 kokkolalaista sirkeäsilmäistä senioria matkasi Nivalaan valmiina kohtaamaan neljän muun seuran parhaimmat sennugolfvoimat ja voittohan tuossa ensimmäisessä osaottelussa Kokkolaan matkasi.

Kokkola nakutti 358 pistettä. Tulosluettelossa taakse jäivät: Kalajoki (353), Nivala (345), Järviseudun golf (344) ja Jakobstads Golf | Pietarsaaren Golf (326). Kisa oli tiukkaakin tiukempi. Kokkolalaisten riemu oli sykähdyttävää katsella ja eiköhän sama meno jatku seuraavassakin osaottelussa, nyt kun henkinen yliote on nappastu!


"... ja voittaja on... KOKKOLA!"

Tulevat 5-Seuran Tourin osakisat ovat: 26.6. (Lappajärvi), 17.7. (Pietarsaari), 7.8. (Kokkola) ja 21.8. (Kalajoki).

Henkilökohtaisesti upeimman tuloksen kirjautti Inga Hyyppä. Kuten Mauno, Ingan oma kulta, iloisena totesi: ”Inga on palannut telakalta.” Ja eiköhän saavutetut 40 bogeypistettä siitä todistakin! Miesten vastaavassa sarjassa paras kokkolalainen oli Aarne Kallislahti (37 pistettä). Naisten scratchissä Elina Myöhänen oli sijalla seitsemän ja kokkolalaisten miessennujen scratchkingi oli kolmanneksi sijoittunut Kari Kalliokoski voittajan kanssa samalla lyöntimäärällä.


Pistebogeykuningatar Inga


Puhe kisakansalle

Pelipäivän alkutunnit olivat hyisiä. Pohjoiset puolen tuulet punersivat poskia, mutta silloin tällöin auringon kanssa hymyiltiin ja pidettiin hauskaa… kentälle mennään pitämään hauskaa ; )

Samassa ryhmässä kanssani oli Matsi (Mats Nyberg) ja hän kertoili tulevasta Viron reissusta. Kyseinen golfmatka on järjestyksessään jo neljäs ja Matsin buukkaamat reissut ovatkin saavuttaneet kovasti suosiota. Ensi kesän Kuressaaren (Saarenmaa) reissusta jotakin:

- 2.- 9.5 2019

- 4 pelipäivää

- kentälle n. 10 min matka, mutta tarvittaessa bussi vie ja tuo

- 7 yöpymistä hyvässä hotellissa, keskellä Kuressaaren kaupunkia ( Hotel Aarensburg)

- runsaat aamupalat puuroineen

- 640 € 2 hh asuva ja yksin lukaaliaan elelevä 153 € enemmän

- ei pelaava – matkalainen maksaa 234 € + bussimaksun

Matsilta voi kysellä reissusta lisää. Nähtäiskö Kuressaaressa vapun 2019 kieppeillä?Aurinko helli Heikki Yliuntista, Marja-Liisa Kleemolaa ja Mats Nybergiä

Nivalan kuuset kasvavat nopeasti! Olin katsastanut oivan lyöntisuunnan. Rautaseiska käteen ja palloa kohti griiniä… Mutta siinä missä oli ollut avoin väylä, olikin yhtäkkiä kuusi. Ennätysmuheva maa peitti ilmeisesti koko väylän, sillä vielä toinenkin kuusi kurottui ja oksillaan ikään kuin koukkasi Srixon aadeehoodeeni.


Kisasoppa maistuu Karille ja Joukolle

Kiva reissu, vaikka ei olisi voitettukaan! Vaatimattomuus on puoli swingiä?

- akku -

----------------------------------------------------

K-Supermarket Open pariscramble 3.6.2018

- Petri Kaustinen-Sakari Pisilä voittoon hienolla tuloksella 9 alle

Kapteeni Laila Myntti tempaisi draivillaan vaivattoman näköisesti kisakauden käyntiin saattaen 39 paria kamppailemaan maineesta ja kunniasta. Ennen kapteenin swingiä Eero ja Are nostivat kisalipun hulmuamaan kirpakkaan pohjoistuuleen.

Rami Appelgren, kisojen sponsorin edustajana, yhdessä Johan Aspegrénin ja kisojen tuomarin Anne Uusitalon kanssa toivottivat sääntöohjeistuksen lomassa kisakansan tervetulleeksi.

Kun kisaeväät oli jaettu, siirryttiin väylille testaamaan, että onko putteri Drop Placen höyrymakkaraa kuumempi tai onko hallittu draw sittenkin kippura hukki?

Vaikka useasti toisten väyliä lainattiinkin, oli kisan taso huikea: 10 ensimmäistä paria kolmen pisteen sisällä ja paras netto -9 slopella 2!

63 lyöntiä oli kolmen ensimmäisen parin nettotulos, joten paremmuuden ratkaisivat slopet: 1. Petri Kaustinen-Sakari Pisilä (2) 2. Thomas Gran-Sami Leiviskä (3) 3. Marianne ja Jouko Solajoki (9).

Kiitos K-Supermarketille ja pelikavereille hienosta kisasta. Blogistilla & pelikaverillaan Ullalla oli ilo seurata parin Topi Malkamäki-Timo Nurmi upeaa työskentelyä. Topin griiniosumat eivät juuri jättäneet putattavaa. Mahdollisen palkintosijan lie karkuuttivat väylällä 7? Toivottavasti en nyt kääntänyt griinihaarukkaa haavassa ; )

- akku -


Eero ja Are kerrankin "lipulla" ; )

Rami Appelgren (keskellä), kisojen sponsorin edustajana yhdessä Johan Aspegrénin ja kisojen tuomarin Anne Uusitalon kanssa toivottivat sääntöohjeistuksen lomassa kisakansan tervetulleeksi.


Kapteeni Laila Myntti tuulettaa draiviaan!

Topin ei tartteisi muitten lähestymisestä mallia ottaa?Voittajaparit (oikealta vasemmalle) 1. Petri Kaustinen-Sakari Pisilä 2. Thomas Gran-Sami Leiviskä 3. Marianne ja Jouko Solajoki


Pietarsaari - Kokkola Kaupunkiottelu 27.5.2018

Pietarsaari - Kokkola Kaupunkiottelun ensimmäinen ottelu pelattiin sunnuntaina JPG:n isännöimänä Pirilössä.
Ensimmäisen ottelun voittoon selvisi Pietarsaari pistein 970, kun taas Kokkola keräsi 917 pistettä.

Seuraava ottelu pelataan Kokkolassa 1.9.------------------------


Bowling & Golf 26.5.2018

Mikko Yliojanperä swingasi Keila-Golf - kisan voittoon erinomaisen golfkierroksensa siivittämänä

Kokkolan Keilahallin ja Kokkolan Golfin Keila-Golf, 22.-26.5.2018, kisattiin jo kahdeksannen kerran ja tapahtuman isä ja poika, Leif & Mikael Tuomisalo, kertoivat perinteisen kisan saavan jatkoa tulevana suvena 2019.

Golfin pariin siirryttäessä tulosliuskan kärjessä olivat Jouni Ojatalo (38), Timo Heikkinen (37) ja Roger Lindgren (35). Viheriöitten haltija, väylien ruhtinas, Mikko Yliojanperä alkoi tasaisesti kerätä keilapisteittensä (32) päälle bogipisteitä (38) nousten selvään voittoon kokonaispistein 70. Toiseksi sijoittunut Mikael Tuomisalo (32+34) jäi Mikosta neljä pistettä. Keilausosuuden jälkeen neljäntenä ollut Kari Kentala (35+30) oli kokonaistuloksissa kolmas.

Pureva pohjoistuuli laittoi shortsimiehet ajoittain ahtaalle… miettimään aurinkoisia asuvalintojaan, mutta rapsakka griiniosuma on jo satoja vuosia lämmittänyt kummasti! Tuomari Eero ja oppipoikansa, blogisti, valitsivat kisan tyylikkäimmäksi viehättävään sinisävyyn sonnustautuneen Hessun: henkselit hehkuivat taivaan sineä jo kaukaa ja ne kengät… kerrassaan upeasti täydensivät kokonaisuutta. Myöskään lätsän määrätietoinen asento ei jäänyt vaille huomiota!

Kisan tulokset linkistä:

https://www.kokkolangolf.fi/5629/kilpailukalenteri

Kisojen sponsori, Kokkolan Keilahalli, on ihailtavasti saanut yhdistettyä kaksi, monelle niin rakasta lajia, tuoden myös uusia harrastajia keilauksesta golfiin ja päinvastoin.

Kiitos erinomaisen leppoisasta kisasta jälleen kerran!


Esa juhlistaa Eeron väylällä viisi tekemään birdietä


Leif kavereittensa Jukka Ahtisen (Pielavesi) ja Kaj Westerlundin (Pietarsaari) kanssa väylän 10 avaustunnelmissa


Voittajakolmikko, keskellä voittaja-Mikko


- akku -

-----------------------------------------------

Häsän Scramble 19.5.2018

Kokkolan Golfin kilpailukausi potkaistiin käyntiin Häsän kunniaksi pelatulla scramble- kisalla.

Kilpailun aluksi kokoonnuttiin puttigriinin ympärille kuuntelemaan ohjeistusta päivän teemasta .

Jaakko Puputti kiteytti asiat hienosti ja kokoontuminen päätettiin hiljaiseen hetkeen. Tämän jälkeen Olli Peltoniemi heitti muistelman ”kovista päänahoista” joita Häsä silloin tällöin nappasi. Ollin puhe ”avasi” ainakin minun osalta ”solmuja” ja tämän jälkeen olikin hienoa päästä kentälle pelaamaan ja muistelemaan menneitä.

Kisa pelattiin aivan loistavassa säässä ja erittäin hyväkuntoisella kentällä; taisi olla ensimmäinen kerta kun kausi avattiin ilman ”talvisääntöä”. Kentällä ei kisan luonteesta huolimatta näkynyt surullisia kasvoja (osalla hyvä pokeri) vaan hymyileviä iloisia ihmisiä, jotka kukin tahollaan muistelivat Häsää.

Palkinnot jaettiin eikä järjestyksellä ollut väliä, kunhan saatiin kovia päänahkoja.

Kiitos kaikille osallistujille ja hengessä mukana olleille, on ollut hieno nähdä ja kokea tämäkin ”suru”yhdessä.

Häsää lainatakseni: ”Kausi jatkuu, tuli mitä tuli…”

”Nevö Fogett”

Hessu

Gamlakarleby Golfs tävlings säsong sparkades i gång med en scramble för att hedra minnet på Häsä.

Före tävlingen samlades vi runt green, för att höra om dagens tema.

Jaakko Puputti sammanfattade allt på ett fint sätt och det hela slutade med en tyst minut.

Olli kastade in ett minne om de hårda skalperna som Häsä tog nu som då. Ollis kommentar öppnade åtminstone vissa ”knutar” hos mig och efter detta så var det fint att komma ut på plan för att spela och återuppleva minnen.

Tävlingen spelades i ett mycket fint väder samt på en bana som var i ett otroligt skick; kan inte minnas att vi startat säsongen utan ”vinterregel”. Även om det var en minnestävling så såg man inte sura miner, spelarna tycktes vara glada och alla sörjde på sitt sätt.

Priserna delades, men ordningsföljden hade ingen betydelse, huvudsaken var att man tagit hårda skalper.

Tack till alla deltagare samt de som var med i tankarna, det har varit en upplevelse att få delta i denna sorg tillsammans.

Säsongen fortsätter trots allt (”tuli mitä tuli”) som Häsä sade

”Nevö Fogett”

Hessu


   
«  Tammikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance