Yleisinfo

PELAAJAOHJEET

Näiden ohjeiden ja suositusten tarkoituksena on varmistaa pelaajille viihtyisä, sujuva ja turvallinen pelikierros.

Lähtöajat ja Ajanvaraus

Lähtöajat ovat 10 minuutin välein. Ajanvaraus toimii vuorokauden ympäri. Lähtöaikoja voi varata kirjautumalla omilla tunnuksilla NexGolfin ajanvaraukseen, soittamalla caddiemasterille p. 06-823 8600 tai käymällä paikan päällä caddiemasterilla. Lähtotii vaihtelee vuoroviikoin niin, etä joka toinen viikko lähtö on tiiltä 1 ja joka toinen viikko tiiltä 10. Viikon lähtötii ilmoitetaan NexGolfissa ja viikkotiedotteessa ja sen voi myös varmistaa caddiemasterilta. Varausjärjestelmä tekee varauksen automaattisesti 18 reiälle, mutta varauken voi tehdä myös vain 9 reiälle. Nopeutat ajanvaraustasi ilmoittamalla jäsennumerosi. Vieraspelaajien tulee ilmoittaa myös tarkka tasoitus ja kotiseura. Lähtöaikoja ei voi sulkea ilman pätevää syytä (esimerkiksi reikäpeliottelu). Varaudu siis siihen että caddiemaster saattaa lisätä vajaaseen lähtöön pelaajia.

Ilmoittautuminen

Jokaisen pelaajan on ilmoittauduttava caddiemasterille ennen pelikierrosta. Oman lähtöajan voi myös vahvistaa etukäteen NexGolfissa. Mikäli pelaaja ei ilmoittaudu oletetaan hänen jättäneen varauksen perumatta ja käyttämättä ja häneltä voidaan periä NoShow-maksu, joka on normaali greenfee-maksu 50 euroa! Vieraspelaajien tulee myös näyttää voimassa oleva jäsenkortti.

Tasoitus

Tasoitusvaatimus: 54

Jokainen pelaaja on pääasiallisesti itse vastuussa omasta tasoituksestaan. Vieraskentillä pelatut kilpailut jäsenen tulee itse ilmoittaa caddiemasterille. Vieraspelaajat huolehtivat itse siitä, että Kokkolan golfkentällä pelatut kilpailukierrokset kirjataan kotiseuraan. Voit pyytä tuloskortin mukaasi caddiemasterilta.

Pelin sujuvuus

Pelikierroksen tavoiteaika lähtöryhmälle on 2 tuntia per ysi.
Jokaisen lähdön max yhteenlaskettu tasoitus on 120.
KoG:n kentällä 9 reiän jälkeen kaikkien ryhmien on pidettävä tauko. Tauon pituus on noin 10 minuuttia.
Jotta peli sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, suosittelemme seuraavia ohjeita harjoituskierroksilla:

- Kaikki yli 36 tasoituksen omaavat pelaajat pelaavat punaisilta tai kultaisilta tiiltä.
- Naiset pelaavat punaisilta.
- Miehet alle 36 tasoituksen omaavat pelaajat pelaavat keltaisilta.
- Suosikaa pistebogeypeliä, jolloin pallo voidaan nostaa, kun reiältä ei tule pisteitä.

Pistebogeyohjeet löytyvät sääntökirjasta.

Golfkengät

Kokkolan golfkentällä sallitaan ainoastaan pehmopiikeillä varustetut golfkengät.

Matkapuhelin

Kilpailujen aikana on matkapuhelin pidettävä äänettömänä, tämä koskee myös vapailla lähdöillä pelattavia kilpailuja. Harjoituskierroksilla on matkapuhelimen käyttö sallittua ainoastaan jos muut ryhmän jäsenet antavat siihen luvan. Häiritsevä matkapuhelimen käyttö on kielletty!

Valvoja

  • Seuraa pelin sujuvuutta ja puuttuu peliä hidastavien peliryhmien pelaamiseen.
  • Valvojalla on oikeus siirtää hidas ryhmä lyömään 150m merkiltä.
  • Tarkistaa että pelimaksut on suoritettu (greenfee) ja että bägilätkä on haettu.
  • Valvoo, että pelaajat ovat ilmoittautuneet.
  • Tarkistaa että pelaajilla on taskussaan greenihaarukka
  • Valvoo että alastulo- ja lyöntijäljet korjataan.
  • Valvoo että yleinen käyttäytyminen on asiallista, turvallista ja golfetiketin mukaista.
  • Valvojalla on velvollisuus poistaa ohjeita noudattamatta jättäneet pelaajat kentältä.

Kentänhoito

Greenien leikkaamisen aikana työtä ei keskeytetä pelaajien vuoksi. Odota ystävällisesti hetki. Menetelmä nopeuttaa sekä leikkuuta että pelaamista.

Kentänhoitajilla on aina etuoikeus kentällä!

Turvallisuusohjeiden laiminlyönneistä seurauksena voi olla määräaikainen pelikielto sekä vieraspelaajien osalta raportointi pelaajan kotiseuraan.

Pukeutuminen

Kentällä ja klubialueella noudetaan Suomen Golfliiton suosittelemaa golfetiketin mukaista pukeutumista. Golfaajan vaatetus on asiallinen ja siisti. Verkkarit, erittäin lyhytlahkeiset shortsit, topit, farkut ja t-paidat eivät kuulu golfkentälle. Naisilla voi olla hihaton kauluksellinen paita, mutta miehillä myös hihat ovat osa etikettiä.

Klubirakennuksen tilat

Pukeutumishuoneiden pukukaapit ja saunat ovat pelaajien käytössä veloituksetta pelikierroksen yhteydessä. Pukukaapit ovat ainoastaan päiväkäyttöön, ne eivät ole tarkoitettu vaatteiden tai muiden varusteiden pitempiaikaista säilytystä varten. Pukuhuoneet siivotaan päivittäin, jolloin niistä poistetaan sinne jääneet varusteet. Turvataksesi kaappiin jättämäsi tavarat, ota avain mukaasi pelikierrokselle ja kierroksen jälkeen jätä avain takaisin oveen.

Kilpailut

Kokkolan golfkentällä kilpaillaan lähes joka lauantai- ja sunnuntaiaamu arvotuilla lähdöillä. Viikolla järjestettävät kilpailut ovat pääsääntöisesti vapailla lähdöillä. Kilpailumaksu maksetaan kilpailupäivänä ennen kilpailukierrosta caddiemasterille. Maksut löydät kotisivuiltamme kunkin kilpailun yhteydestä. Vieraspelaajat voivat osallistua kilpailuihin greenfee-maksulla. Vapaakortit eivät käy kilpailuissa. Pelilippuja (greenfeelippuja) käyttävältä pelaajalta peritään erillinen kilpailumaksu.

Huom! Vaikka viikonloppuaamuna olisi kilpailu, huomaathan, että aamusta usein pääsee kuitenkin kentälle aloittamalla takaysiltä.


Aurinkoista golfkesää!


   
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance