Paikallissäännöt

Kokkolan Golfin paikallissäännöt 18.5.2018-


1. Irtokivet hiekkaesteissä

Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa (sääntö 24-1).

2. Kastelulaitteiden kannet ja muut haitat viheriön läheisyydessä

Kastelulaitteiden kansista tai muusta kiinteästä haitasta vapaudutaan säännön 24-2 mukaisesti. Lisäksi mikäli mainittu haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, pelaaja saa vapautua haitasta seuraavasti: Pallo täytyy nostaa ja pudottaa lähimpään paikkaan, joka (a) ei ole lähempänä reikää, (b) vapauttaa haitasta ja (c) ei ole esteessä tai viheriöllä.

Pallon ollessa viheriöllä ja kiinteä haitta on enintään kahden mailanmitan päässä viheriön reunasta pelaajan puttilinjalla, pelaaja voi ottaa vapautuksen seuraavasti:

Pallo täytyy nostaa ja asettaa lähimpään paikkaan, joka (a) ei ole lähempänä reikää, (b) vapauttaa haitasta ja (c) ei ole esteessä. Pallon saa puhdistaa, kun se nostetaan.

3. Mittamerkit kentällä

Kaikki mittamerkit ovat kiinteitä haittoja. Merkin poistaminen on kiellettyä. Haitasta vapaudutaan ilman rangaistusta (sääntö 24-2).

4. Sähköjohdot

Pallon osuttua kentällä olevaan sähköjohtoon, pelaajan on uusittava lyönti rangaistuksetta (sääntö 20-5). Ellei pallo ole viivytyksettä saatavilla, se voidaan korvata toisella.

5. Suojeltavat puut

Tukikepeillä varustetut nuoret suojeltavat puut ovat kiinteitä haittoja. Jos tällainen puu haittaa pelaajan lyöntiasentoa tai aiottua mailan heilahdusrataa, pallo täytyy nostaa ilman rangaistusta ja pudottaa säännön 24-2b(i) mukaisesti. Pallon saa puhdistaa, kun se on nostettu tämän paikallis-säännön perusteella.

6. Maahan kiinnitetyt laatat

Vesiesteiden, sivuvesiesteiden ja kunnostettavien alueiden rajoja kuvaavat maahan kiinnitetyt laatat ovat kentän kiinteitä osia, joita ei saa siirtää.

7. Etäisyyttä mittaavat laitteet

Pelaaja voi hankkia kaikessa pelaamisessa etäisyystietoa käyttämällä etäisyyttä mittaavaa laitetta. Jos pelaaja täyden kierroksen aikana käyttää etäisyyttä mittaavaa laitetta arvioimaan tai mittaamaan jotain muuta olosuhdetta, joka voi vaikuttaa hänen pelaamiseensa (esim. korkeusvaihtelua, tuulen nopeutta jne.), pelaaja rikkoo sääntöä 14-3.

8. Maahan painunut pallo

Sääntö 25-2 on laajennettu koskemaan koko pelialuetta. Pallon saa rangaistuksetta nostaa, puhdistaa ja pudottaa mahdollisimman lähelle alkuperäistä sijaintikohtaa, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää.

9. Pallon liikuttaminen viheriöllä vahingossa

Sääntöjä 18-2, 18-3 ja 20-1 muokataan seuraavasti:

Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta, jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia.

Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Huom. Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: reikäpelissä reiän menetys, lyöntipelissä kaksi (2) rangaistuslyöntiä.


   
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Kilpailu
 
 Tapahtuma
 
 Kurssi
 
 Junnut
 
 Naiset
 
 Golfravintola
 
 Golf Balance